15. okt. 2019

Malta dag 8: Game of Thrones set location tour - Del 1

Dag 8 - 24. August


Denne dagen sto vi tidlig opp og spiste en rask hotellfrokost før vi gjorde oss klar for dagen. Skulle nemlig rekke en turbuss i 10- tiden, som skulle ta oss med rundt på Malta. Sto utenfor hotellet å venta en liten stund, men jeg kom plutselig på at jeg hadde faktisk (av alle ting) klart å glemme kameraet på rommet, så jeg måtte springe opp igjen for å hente det. Da jeg kom ned igjen ble vi møtt av en mann med Game of Thrones t-skjorte, halvlangt hår og skjegg og så ut som han kom rett fra det universet. Dette var guiden vår, og førsteinntrykket stemte i og med at han hadde selv hatt flere roller i serien. 

Vi ble først tatt med til hovedstaden, Valletta og ble først vist en location på avstand, som var brukt blant annet til dødscenen til Ned Stark. Deretter ble vi tatt med langs smågater i byen, som også var brukt i forskjellige scener. Var ikke så enkelt å få med seg absolutt alt guiden sa pga mye folk, vind og støy, så kan hende enkelte bilder uten tekst også er brukt i GOT- sammenheng, men tørr ikke si noe sikkert. Alle lokasjonene vi besøkte var brukt mellom sesong 1 og 2. 

Fort Manoel


Guiden fortalte en del om hver lokasjon vi stoppet ved, og ellers om andre ting som omhandlet serien, innspillingen og hans egne erfaringer. Var veldig interessant og underholdene. Kommer litt av det guiden snakket om i film senere også. 




Men jeg fikk med meg såpass at området i bildet ovenfor ble brukt som en slags base under innspilling. 



Videre ble vi tatt med til en nydelig park som ved flere steder var brukt i serien. Parken var jo uansett verdt å se, der det var påfugler, ender, skilpadder og svarte og hvite svaner.

San Anton Gardens & San Anton Palace







San Anton Palace som lå inne i parken, var også brukt i flere sammenhenger med serien. Dessverre så fikk man ikke gå inn og se alt, men fikk sett inn gjennom porten. 
Denne plassen ble blant annet brukt som Courtyard og scenen hvor Joffrey tvinger Sansa til å se hodet av sin far på påle. 




Fant en fin øyestikker, som jeg fikk tatt et bilde av. Også var det jo litt stas å få se svarte svaner, det har jeg ikke sett før. 







Deretter ble vi tatt med til en kirke som ble brukt blant annet i scenen hvor Ned konfronterer Cersei om hennes forhold til hennes bror, Jamie. 

Saint Dominics Convent



Scenen jeg nevnte utspilte seg rundt fontenen i midten, som kan man se litt bedre på bildet under.




Ble en del bilder fra denne dagen, så det kommer en del 2 senere! 

3 kommentarer:

  1. Åh, så kult med så mange locations fra Game of thrones :D
    Kjenne igjen noen steda fra serien ^^

    Kult det bildet av øyenstikkern ^^
    Svarte svane e fine, har sett det før ^^

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, veldig spennende å se, og litt gøy med å ha gått på samme jord som alle stjernene fra serien xD haha.

      Takk, likte det bildet godt selv ^^
      Åja, hvor har du sett det før?

      Slett
  2. Jaa det e sant xD

    Huske ikke helt, mene æ har sett det her i Norge også faktisk :p

    SvarSlett