6. apr. 2016

Fiks den knuste sminken!

Det har hendt at jeg har kasta sminke i tidligere år på grunn av at de har knust... And this is probably all over the internett already - Men det er mulig å fikse dem! 

Jeg har hatt en knust blush liggende en stund nå, som jeg bestemte meg for å fikse og ordne en rask tutorial på. Det du trenger:


 Rent papir
 En mynt eller noe lignende til å presse sminken med
 En skje eller noe lignende til å pulverisere sminken og presse den med
 En form for desinfeksjonssprit (f.eks isopropanol).
 Og selvfølgelig den knuste sminken, og evt noe å putte den i!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

1. Pulveriser opp sminken helt. Jeg brukte bakdelen av en skje til dette. Pass på at alt det du putter oppi sminken, om det er en skje, pinne eller fingre, er rent/desinfisert. 

2. Deretter har du noen dråper av spriten oppi sminken og blander dette sammen med hva enn du ønsker. Igjen; pass på at det er rent! I mangel på noe annet brukte jeg bare noe desinfiserende for henda, da det var isopropanol i den. Mengden med sprit justerer du etterhvert, om det er for lite. Konsistensen jeg endte opp med var en tykk, litt seig masse, og det funka fint! 


3. Etter det er rørt sammen og du er fornøyd med konsistensen, jevner du ut overflaten med hva enn du har valgt. Jeg brukte fortsatt skjeen, men denne gangen riktig ende av den. 

4. Brett et rent papirstykke rundt mynten (eller hva enn du har valgt), til å presse sminken med. 


5. Legg objektet oppå sminken og gi det et fast (men ikke for hardt) trykk og hold det i 20-30 sekunder. Siden "etuiet" til blushen min var større enn mynten måtte jeg gjenta dette ute i alle kantene. 

Og that's about it! Eneste du trenger å gjøre nå er å la den ligge i noen timer, slik at den får sette seg ordentlig, evt. legge den i kjøleskap en stund. Jeg hadde min i kjøleskapet noen timer, før jeg tok den ut og lot den ligge på benken over natten. 
1 kommentar:

  1. Har sett akkurat det her før på nett æ også ^^
    Veldig grei måte å fikse sminken på :D

    SvarSlett