2. jun. 2010

Photoshop Tutorial

I dag fikk jeg en forespørsel om jeg ikke kunne lage en Photoshop Tutorial, så her har jeg laget en. Vær så god, enjoy!


(Hold inne CTRL og klikk på bildet for å se større i ny fane)
Photoshop Tutorial; Glødende Spiralstreker.


____________________________________________________________
Åpne først et bilde med en person eller element som er forholdsvis lett å klippe ut. Dvs helst stor kontrast mellom element og bakgrunn. 
Jeg velger selvfølgelig en danser. 

Når jeg skal klippe ut elementet bruker jeg Magnetic Lasso Tool (L). Begynn hvilken som helst plass på elementet og beveg pila forsiktig helt rundt til hvor du startet. Mister du noen viktige detaljer kan du helt til slutt merke ut de punktene ved å holde inne SHIFT samtidig for å merke ut mer, eller du kan holde inne ALT for å merke ut mindre. Det gjelder også punkter som ikke skal være med. Nå burde det se sånn ut:Nå kan du (hvis du vil), for og ”smoothe” ut elementet gå til Select -> Refine Edge og stille inn til du er fornøyd. Deretter lager du et nytt elementet på ca samme størrelse (helst litt større) som bildet du har valgt. Størrelsen på bildet finner du på Image -> Image Size. Kopier (CTRL + C) elementet og lim inn (CTRL + V) i det nye dokumentet og visk gjerne ut ujevne og overfladiske kanter rundt elementet. Gå på Edit -> Free Transform og gjør elementet så stort som ønsket.


Nå går du til Bakgrunnslayere som da heter ”Background”. Dobbeltklikk på det og klikk OK på meldingen som kommer opp. Dobbelklikk igjen så Layer Style – boksen kommer opp. Velg Gradient Overlay. Du kan justere fargene som du vil ved å trykke på slideren.


Endre fargene akkurat som vil. Min ser sånn ut:
Nå kan du enten beholde den som den er, eller gjøre som meg og vri på Angle. Jeg endret min til 30 grader og nå ser bildet mitt slik ut:


For å gjøre bildet litt mer tasty kan vi legge på en effekt. Lag et nytt layer. For å legge på denne effekten må layere inneholde noe, så farg derfor hele layere i hvilken farge som helst med Paint Bucket Tool (G). Gå til Filter -> Render -> Fibers. Still det inn som du vil og trykk OK. Nå ser det slik ut hos meg:

Gå så til Filter -> Blur -> Motion blur og still det inn som du vil. Pass på at gradene ligger på samme linje med fiberstrekene.
Klikk OK og endre layeret’s Blend Mode til Luminosity.


Nå burde vi rotere layere så det ligger i samme retning som fargene. Det betyr også at det burde gjøres større så det dekker hele bildet. Gå til Edit -> Free Transform og roter layere først så det ligger i samme retning som fargene dine og gjør det deretter større så det dekker hele bildet. Nå burde det se sånn ut:

Nå kommer den kuleste effekten som jeg foreløpig kaller Glødene spriralstrek, fordi jeg ikke fant på noe bedre. Lag først et nytt layer (skal ligge over layere med elementet på) og velg Pen tool (P). Pass på at den står på Paths før du starter.Med den tegner du opp hvordan du vil ha din ”glødende spiralstrek”. Det er ikke så veldig tydelig, men min ser nå sånn her ut:

Nå velger du Brush Tool (B) og velger tykkelse du vil ha på streken din. Min er satt til 10 px og Hardness 100%. 
Gå deretter tilbake til Pen Tool (P). Venstreklikk -> Stroke Path. (Pass på at du er på det nye layere). Nå kommer det en boks opp og den skal settes på Brush og pass på å huke av for Stimulate Pressure.

Deretter ventreklikk -> Delete Path. Nå ser bilde mitt så her ut:

Nå vil vi at det skal se ut som spiralen går rundt jenta og da (siden jeg ikke vet om noen enklere og bedre måter) – tyr vi til Eraser Tool (E) og visker ut annenhver strek som ligger over objektet. Pass på at det rimer – og med det mener jeg at jeg i mitt tilfelle ikke vil ha en strek over ansiktet hennes. Dermed blir mitt seende slik ut:

Og nå kan jeg, hvis jeg vil endre fargen på spiralstreken så den ikke bare skal være svart (eller hva nå enn slags farge du har på din), så derfor dobbeltklikker jeg på layeret så Layer Style – boksen kommer opp. Og da kan du enten om du vil ha den ensfarget bruke Color Overlay, men det gjør vi ikke så derfor bruker vi igjen som alltid Gradient Overlay. Men siden jeg vil beholde den svart nå, så bruker vi ikke den heller
, men 
holder meg på Layer Style – boksen. Nå skal vi legge Glow på denne streken, så derfor går du på Outer Glow. Mine innstillinger:Så klikker vi OK og er ferdig med det layere foreløpig. Nå lager vi enda et nytt layer, som skal ligge øverst og velger Brush Tool (B). Vi velger en myk brush og jeg i mitt tilfelle har den på 65 px. Deretter tegner du en dott (hvis vi kan kalle det det) på hver kant av streken. Altså slik:

Vi dobbeltklikker på layere så Layer Style – boksen kommer opp og velger Outer Glow. Her er innstillingene jeg har brukt (Du kan bruke hvilke farge du vil):

Deretter lager vi enda et nytt layer, velger Brush Tool (B) og en myk brush. Jeg i mitt tilfelle har min på 30 px nå. Så begynner vi igjen å tegne opp prikker på streken som dette:Og atter en gang dobbeltklikker vi på layere så Layet Style – boksen kommer opp igjen går på Outer Glow.
Sånn, nå vil vi bare ha en siste finish og det er på selve objektet. Dobbelklikk på layere med objektet så du kommer inn på Layer Style – boksen. Først går vi på Outer Glow, igjen. Her er mine innstillinger:

Deretter går på Drop Shadow. Sånn ser det ut hos meg:


Og der er du på slutten. Der har du et fullkomment photoshoppet bilde.


_____________________________________________Jeg vil gjerne se resultatet ditt, om du brukte den! Om du legger det ut på facebook eller noe, så vær så snill å si fra så jeg får se det, eller du kan kontakte meg så du kan sende på mail! Hadde vært kjempekult!Og jeg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på denne tutorialen!

Var dette en bra Tutorial?
Fikk du til?

Burde jeg lage flere?3 kommentarer:

 1. Vel, kan bare ønske meg selv LYKKE TIL. Men takk! Og den tutorialen var utrolig bra og var veldig lett å skjønne hva du mente! Gleder meg til jeg skal prøve:) Fin blogg, foresten!

  SvarSlett
 2. lag fler! :D supert tips, det skal testes så fort jeg får tid. klem mille<33

  SvarSlett
 3. hvor laster du ned photoshop tutorial ??
  koster det noe ?? :D
  du er veldig flink til å redigere!

  SvarSlett