23. jul. 2013

Kakefantomet

"Lynn Helen er så pen når hun baker søte kaker"

- Ja, hvem skulle trodd det? Forklet mitt som jeg hadde da jeg var sånn 4-6 år. Bestemoren min lagde det.

Har bakt veldig mye mens jeg var på Toten. Mamma sa så mange ganger at vi spiste kaker hver dag, og det var jo nesten sånn. Vi spiste i alle fall kake hver uke vil jeg tro, noen ganger flere ganger i uken. Er jo også mange der nede som har bursdag på denne tiden av året, så det er vel ikke noe i veien for kakespising da vel?! :D

Her er i alle fall de to første kakene jeg bakte (har lagt dem ut en gang tidligere, her og her).Så laget jeg en kake tilregnet Hallvard, fordi han var kommet på besøk tre dager tidligere. Vi bestemte oss for å bake kaker denne dagen fordi Frode (stefaren min) hadde nettopp hatt bursdag, men vi fant ut vi skulle feire den en dag han hadde fri.

Er en hjerteformet kake, ja! Alt dette er marsipan og sukkerpasta (utenom bokstavene dog). Selvom fuglene ser ut som sjokolade (brun marsipan).

Prøvde meg på en hjertekake til, men det ble ganske fæl/rar.

Denne dekket jeg hele med to pakker oransj sukkerpasta, som var tørr og forferdelig vanskelig å jobbe med. Utenom det så var ikke pynten noe særlig heller, her pyntet vi egentlig bare med det vi hadde å pynte med. Veldig improvisert uten noen plan... Hallvard hjalp meg med å pynte denne.

Men nå kommer den nest siste kake jeg bakte, som jeg er veldig stolt over.


Bakte denne til pappa sin bursdag. Han ønsket seg sjokoladekake, og jeg ville lage en slik en som jeg kunne dekorere litt pent. Dette er mørk sjokoladebunn, delt i tre med sjokolade-krem i mellom og på toppen. Deretter et lag marsipan, og til slutt toppingen som er 100% smeltet kokesjokolade. Så pyntet vi med marsipan- og sjokolade-dekorasjoner. Sjokolade- bokstavene, tallene, gitaren + all den teksturen på siden laget vi selv med smeltet kokesjokolade. Her er også fuglene, blomstene og bladene sjokolade - IKKE marsipan. Hallvard har også hjulpet meg med å dekorere denne, men laget selve kaken helt selv.

Alle likte den tydeligvis, men den var meget kraftig. Man ble fort mett av den. Faren til stefaren min sa at det var den beste kaka han hadde smakt, og han liker vanligvis ikke sjokolade-kake. Det var igrunn litt smigrende.

La på bittelitt pynt på Connie sin bursdagskake også, fordi hun syntes vi hadde lagt så mye arbeid i pappa sin og ikke i hennes. Mamma laget omtrent den eneste kake Connie liker til henne, og jeg hadde ikke noe annet enn marsipan å pynte med (som forøvrig ikke satt fast), så det ble slik
Hva syns du?


- Jaqalynn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar